Huidproblemen Oplossen

Huidaandoeningen komen in een aantal vormen voor. Ze tasten de gezondheid van de huid aan, ze zien er niet goed uit en voelen niet prettig aan. Actieve acné, roodheid, schilfering, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken, vervelende bultjes of plekjes, jeuk of eczeem zijn veel voorkomende huidproblemen die we bij Haleakala goed kunnen behandelen.

Haleakala biedt speciale behandelingen en kuren aan bij huidproblemen. Veiligheid en resultaat van de behandeling staan centraal. We werken samen met u aan een plan om de huid weer gezond en mooier te maken. De behandelingen en methodes hebben hun effectiviteit de afgelopen jaren bewezen.

Huid problemen oplossen

Haleakala behandelt de volgende huidproblemen:

Acné is niet fraai en in veel gevallen zelfs pijnlijk. Een gladde gezonde huid lijkt dan zo ver weg. Dat hoeft niet, in een paar weken een rustiger huidbeeld, het kan!

Ons doel is jouw huidbarrière opnieuw in balans brengen, jouw bodyguard zeg maar.
We voeren allerlei pijnloze huidmetingen uit en kijken dus in je huid om te zien wat er nu echt aan de hand is.
Zodat je huid je weer goed gaat kunnen beschermen tegen die complete dierentuin op je huid. Deze dierentuin is heel normaal, alleen die Propioni bacterie moet in toom gehouden worden.
Wanneer bijvoorbeeld je poriën wat dicht gaan zitten viert je Propioni bacterie feest en vermeerdert zich snel, en jij ziet onrust, roodheid en pukkels verschijnen.

Bij acné zien we vaak 3 problemen:
– verdikte bovenste huidlaag
– verstopte poriën
– te actieve Propioni bacterie

Jij ziet:
– een onrustige huid met pukkels, mee-eters, roodheid, vlekken, hobbeltjes en bobbeltjes.

Wat gaan we doen?
– je huid in balans brengen en we monitoren je vocht- en vetgehalte, de 2 basis behoeften van je huid en de dikte van je bovenste huidlaag
– jij gaat 2 x per dag thuis heel goed reinigen, met een reiniging die is afgestemd op de behoefte van je huid: met een ontstekingsremmende werking en anti-roodheid. Deze reiniging verzacht en kalmeert je huid ook nog eens. Door de Toverhazelaar zal hij tegelijkertijd je poriën wat verkleinen.  

– Wil je die Propioni bacterie elimineren? Dat kan met onze  Licht Therapie, daarmee schakel je die bacterie uit
– Om deze Propioni bacterie te voorkomen kan je thuis met een speciaal masker 2 x per week je huid helpen. Hierin zit oa. witte klei, deze werkt diep reinigend en de vettige glans wordt geabsorbeerd.  De porseleinaarde zal je huid polijsten en Allantoine gaat je huid kalmeren, daarnaast werkt dit masker reparerend en herstellend.
Klinkt best goed allemaal toch? Wij weten dat je huid er blij van wordt!

Daarnaast adviseren we je over eventuele salon behandelingen, om je huid diep te reinigen en zo snel mogelijk resultaat te behalen. Daarnaast adviseren we je natuurlijk ook precies over je thuis routine.
Er zelf af blijven is ook een onderwerp, want daarmee voorkom je dat je de ontsteking zelf van binnen stuk maakt zodat deze zich nog verder kan uitbreiden. Voor die keren dat je het echt niet kan laten leren we je natuurlijk ook hoe je het wel kunt, maar dan zonder huidbeschadiging. Verder geven we je nog allerlei tips & tricks.

Heb je last van een glimmende huid?
Dan wordt er vaak ten onrechte gedacht dat talgklieren te hard werken en gaat men daar bovenop producten gebruiken voor een vette huid :(
Dat is best een logische gedachte, want je ziet vaak een wat onrustige huid.
Maar is dat wel echt zo?
Vaak is het juist een gebrek aan vetstoffen in de huid!
De huidbarrière, die je je kan voorstellen als een stevige stenen muur, is wankel geworden, omdat het cement (jouw huidvet) broos is geworden.
Daardoor kan het natuurlijke dieper gelegen vocht in je huid (Transepidermaal vocht) ontsnappen en laat dit vocht nou een vettige waas achterlaten op je huid.
Wil je weten wat jouw vettige glim laagje nu echt is, maar belangrijker nog, wat je eraan kunt doen, kom dan langs voor een huidmeting.
Bel / App 035 6020488
of boek online

Bas:
“Al meer dan 40 jaar een zéér tevreden klant. Destijds hebben de bezoeken aan de dermatoloog (5 jaar i.v.m. Acné) niet het gewenste resultaat opgeleverd. Dankzij de regelmatige behandelingen van Haleakala’s professionele huidtherapeuten is er een mooi resultaat bereikt en door de jaren heen behouden”.   

Sebas:
“Voor mijn huid was ik al op verschillende plekken voor hulp geweest.
Totdat ik van Haleakala hoorde. Hier had ik direct vertrouwen in en het bleek ook nog gezellig te zijn. Ik voelde me geen nummer. Tijdens de intake werd er gezegd: hier kunnen we iets aan doen, het valt mee en het werd mij in stappen uitgelegd.
Stap 1 werd reinigen met Licht Therapie, waarbij we uiteindelijk ook aan de littekens zouden kunnen gaan werken, die ik zelf door er veel aan te zitten gemaakt had.
Het was van het begin af aan duidelijk hoe het plan van aanpak zou zijn. De acné was in een paar maanden onder controle.
Ik ben blij.”

 

 

Heeft u last van rode vlekjes, wangen en/of een rode neus? Dan zou dit weleens couperose (of ‘teleangiëctastieën’) kunnen zijn. Het is gelukkig een onschuldig verschijnsel, maar wordt geregeld als cosmetisch storend ervaren.

Er is eenvoudig iets aan te doen door middel van licht of Coagulatie Therapie. Tijdens de eerste afspraak worden de huid en de vaatjes bekeken. Hierna wordt een behandelplan opgesteld met persoonlijk advies voor de behandeling.  

49,- per 15 min. 75,- per 30 min.

Lijntjes, schilfers, rode plekjes en/of jeuk. Een te droge of gevoelige huid is niet plezierig. Met een huidmeting brengen we in kaart wat de huid precies tekort komt, om weer in balans te kunnen komen.

Eczeem is een erg jeukende niet-besmettelijke ontsteking van de huid.
Komt ook vaak voor op de kinderleeftijd (1 op de 6 jonge kinderen).
Je ziet vaak roodheid, schilfering, bultjes en blaasjes.

Symptomen
Een vervelend symptoom van eczeem is dat het bijna altijd jeukt.
Hierdoor ga je krabben.
Maar door het krabben wordt eczeem juist erger en in stand gehouden.
Ook is de huid altijd droog; en een droge huid leidt vaak weer tot jeuk. De kunst is het op de juiste manier behandelen van de huid om uit deze vicieuze jeuk-krab cyclus te komen.

Laat het eczeem niet langer de baas over jou zijn, maar word de baas over je eczeem.

Kom langs, we helpen je graag.
Bel/App 035 6020488
of boek online

Tips & Trucs, maar ook onze Neurodermitis Therapie Crème is echt geweldig én zonder hormonen!
Meer lezen UNIQ Therapie Crème

We hebben prachtige resultaten met eczeem, zelfs met huiden die open lagen!

Steelwratjes zijn goedaardige, kleine zachte uitstulpinkjes van de opperhuid. Vaak op plaatsen waar wrijving is, bijvoorbeeld met kleding of sieraden. Steelwratjes en bindweefselbultjes kunnen eenvoudig verwijderd worden.

De pigmentvlek wordt ook wel de nieuwe rimpel genoemd, zo vaak zien we deze. De 1 vindt ze mooi, de ander is ze liever kwijt dan rijk. Dat laatste kan, en zelfs vrij eenvoudig. Kom langs om te kijken welke methode voor u het meest geschikt is.

Ingegroeide haren komen vaker voor bij mensen met krulhaar.
Maar je zal er maar mee zitten.
Het is meer dan vervelend, het kan zelfs gaan ontsteken, op de huid verschijnen rode bultjes en de huid raakt geïrriteerd.
Het kan zelfs pijn doen en uiteindelijk littekentjes veroorzaken.

Kom langs dan geven we tips en trucs om dit in het vervolg zoveel mogelijk te voorkomen.

Bel/App 035 6020488
of boek online:

Ze zeggen weleens dat jeuk erger is dan pijn.

Jeuk kan allerlei oorzaken hebben, zoals een droge huid, een allergie, galbulten, eczeem of schurft.

Hoe lastig het ook is: probeer niet te krabben!

Tip: knijp met de zijkant van uw vingers, dus zonder nagels. De pijn prikkel gaat dan over de jeuk prikkel heen en krijgt u zelf even rust. Ook lokt u dan niet het stofje uit waar u nog meer jeuk van krijgt.

Gebruik ook geen of weinig zeep en zorg dat de huid niet uitdroogt.

Wanneer u zich insmeert gebruik dan in plaats van een bodylotion een bodycrème en douche niet te lang of te warm en krabt u ’s nachts, dan zijn misschien katoenen handschoentjes een oplossing en/of houd nagels kort.

Tender Love & Care

Nog meer tips? Kom langs zodat we in uw huid kunnen kijken waar de jeuk vandaan komt.

Bel/App 035 6020488

Of boek online

https://haleakala.nl/afspraak-maken

Lees ons blog over jeuk

Atrofische littekens zijn meestal klein, rond en liggen wat verzonken in de huid.
Bij een peeling versnellen we de celdeling, er treedt dan een vernieuwing op van de opperhuid. De huid wordt dan egaler waardoor het litteken, of de littekens minder opvallen.

Plasma en Microneedling zijn ook een veel gebruikte technieken. Kom gerust langs om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Last van witte kleine bobbeltjes op uw huid?
Deze gerstenkorreltjes komen voor op een vochtarme huid en zitten vaak als eerste rond de ogen of op de wangen.

Het goede nieuws is dat ze onschuldig zijn, het minder leuke nieuws is dat ze zo groot kunnen worden als twee doperwten.
Ze moeten open gemaakt worden, dus zelf eraan gaan knijpen heeft geen zin.

Het is wel een teken dat de huid hulp nodig heeft.
Het goedkoopste advies is meer water drinken en wanneer uw huidverzorgingsproduct op is kijken we graag mee om het vocht- en vetgehalte in uw dagelijkse verzorging te verhogen.

U kunt langs komen voor een huidmeting en/of reinigende behandeling

Wij noemen ze liever wijsheid wrat dan ouderdomswrat, klinkt vriendelijker toch?
De officiële naam is Verrucae Seborrhoicae en zijn volkomen onschuldig.
Ze zien eruit als grillige, bruin zwarte plekken met een ruw oppervlak.
In een grote studie bleek dat mensen van 50+ er bijna allemaal minstens 1 hebben.

Hars, wax, pincet of door middel van definitief ontharen, er is veel mogelijk.
Kom langs dan bespreken we de mogelijkheden.

Je hoeft geen expert te zijn om te zien of iemand rookt. Een huid is meestal grauw en grijzig van kleur, doordat bloedvaatjes door de nicotine vernauwd worden.
Ook geeft het een verstoorde wondgenezing en rimpels. Kom langs voor een afspraak voor een plan van aanpak.

Rosacea betekent letterlijk ‘rood als een roos’.
Een roos is natuurlijk een prachtige bloem, maar wanneer je huid te vaak deze felrode verkleuringen heeft met name op wangen en neus is er sprake van verwijding van bloedvaatjes.

Daarbij kan de huid strak aanvoelen, soms zelfs pijnlijk zijn en jeuken.
Geen ideale situatie, in het geval van Rosacea is de oorzaak zelfs onbekend.

Rosacea begint dus vaak met een roodverkleuring na warmte, zon, kruiden, alcohol, inspanning, irriterende stoffen (zeep) warme dranken en/of stress.
De roodverkleuring zit voornamelijk op de wangen.
In een later stadium kunnen er ook papels en pustels verschijnen.
Geleidelijk aan ontstaat er groepsvorming.
Belangrijk kenmerk: er zijn geen comedonen.

Rosacea is chronisch.
Toch kunnen we veel doen om deze huid werkelijk te helpen:
Terug in balans brengen, dat is ons eerste doel.
We starten met niet alleen op de huid maar ook in de huid te gaan kijken.
Hoe is de conditie, hoe sterk is de huidbarrière (uw bodyguard zeg maar), ook kijken we naar de 2 belangrijkste pijlers voor een gezonde huid: het vocht- en vetgehalte.
Dit alles in vergelijking met een leeftijdgenoot in de meest ideale situatie.

Daar is ons startpunt.
We kunnen de papels en pustels verwijderen en zo zorgen voor een rustiger huidbeeld.
Een huid die ook weer lekker zal aanvoelen.
Eventueel passen we Coagulatie Therapie toe om de rode vaatjes te verminderen.

Een huidadvies voor thuis is een zeer belangrijk onderdeel.
Naast het gaan gebruiken van een van onze UNIQ Therapie Crèmes (volgens dermatologisch recept) is Tender Love & Care belangrijk.
Meer lezen over UNIQ’S Therapie Crèmes: UNIQ – Haleakala The Art of Beauty – Soest

Toch alvast een paar tips op een rij:
– peel deze huid niet
– reinig niet alleen met water, want dit heeft een zeer uitdrogende werking
– gebruik geen zeep
– hydrateer maar gebruik  geen producten die weer te vet zijn
enz. enz.

Best lastig om dit alleen onder controle te krijgen.
Deze huid heeft aandacht nodig en een goed advies voor thuis.

Wilt u ook een huid die weer fijn aanvoelt en daarbij precies weten hoe u uw huid thuis het beste kunt verzorgen voor een rustiger huidbeeld?
Kom gerust langs voor een intake, we helpen u graag

Bel/App 035 6020488
of boek online:
Afspraak Maken – Haleakala The Art of Beauty – Soest

Een smetplek is huiduitslag die met name voorkomt in lichaamsplooien, dus waar huid tegen elkaar aanwrijft en het warm en broeierig is.
Bijvoorbeeld onder borsten, liezen, binnenkant bovenbenen, bilnaad, oksels of buik.

Wat u thuis zelf kunt doen:
– vermijden van wrijving, druk en/of strak zittende kleding
– 2 x per dag 15 minuten luchten, dus de smetplekken openleggen en de huid laten wasemen
– na het douchen de huid deppend drogen
– plaats een zakdoek of een reep katoen tussen de huidplooi en verschoon dit 4 x per dag, indien nodig vaker
Tender Love & Care!

Heeft u daarnaast verder hulp nodig?

1. Dat kan, met de Therapie Crème van UNIQ (dermatologisch recept) zonder hormonen, en vrij van: schadelijke emulgatoren & synthetische conservering/parfum/minerale oliën/microplastics/parabenen/kleurstoffen en 100% vegan

2. Cold Plasma behandeling
Cold Plasma is geschikt voor huidproblemen omdat bacteriën en virussen voor 99% gedood worden. Werkstoffen komen dieper in de huidlagen zodat de werking effectiever is. Ontgiften komt goed op gang, dus afvalstoffen worden goed afgevoerd. Er ontstaat een betere stofwisseling en microcirculatie voor een gezondere huid. Ook bevordert het wondheling. Deze behandeling is pijnloos.

Succes verhaal
Mijn nichtje heeft ruim 3 jaar last van smetplekken gehad, waarbij haar huid de laatste 3 maanden zelfs open lag.
Ze had inmiddels van alles geprobeerd, Sudocrème, zinkzalf en allerlei recepten van de arts, maar niets hielp.
Ze was inmiddels wanhopig, het schrijnde en ik zag aan haar dat het echt pijn deed.
Ook verloor ze veel wondvocht en werd daarbovenop ook onzeker omdat er een penetrante geur vanaf kwam.  

Ze is 1 van de Therapie Crèmes van UNIQ gaan gebruiken, op dag 4 was haar huid weer dicht en had ze geen pijn meer.
Zij noemde het een wondermiddel, en ik? Ik was dankbaar dat zelfs in haar geval, ze is een zware diabeet, haar huid zo snel geheeld was en ze geen pijn meer had.  
Meer lezen over UNIQ

Een vale en/of doffe huid kan door verschillende oorzaken komen.
Stress, roken, zon, onvoldoende voedingsstoffen, uitdroging door airconditioning of centrale verwarming en vermoeidheid kunnen oorzaken zijn.
Ook verkeerde verzorgingsproducten kunnen hieraan bijdragen.
Deze huid heeft vaak tekorten en lichamelijk verlies je ieder jaar na je 30e ook nog eens 1% van je collageen.

De celvernieuwing gaat minder snel en het verouderingsproces zal versnellen.
Ons advies: laten we in de huid kijken met een huidmeting, welke werkstoffen heeft de huid nu echt nodig. Ook een behandeling is een manier om de huid een boost te geven.
Weg met die vermoeide uitstraling!

Een zonbeschadigde huid wordt dun en het collageen en elastine verzwakken. Daardoor kan de huidrimpelig, rood en zelfs wat ruw aanvoelen, ook verschijnen er vaak wat pigmentvlekjes. De kans op huidkanker wordt vergroot. Wat nu? Kom gerust langs voor een advies.

De aanpak

We starten met een intake

Tijdens het eerste bezoek bespreken we de conditie van de huid en het eventuele huidprobleem. Aan de hand van een vragenlijst brengen we alles in kaart en bespreken we welke behandeling nodig is en hoe vaak. We analyseren de huid en op basis van de huidmeting stellen we samen met u een behandelplan op. Dit behandelplan bestaat uit een huidverzorgingsplan voor thuis en de behandelingen bij Haleakala. Tijdens de behandelingen geven we advies en bespreken we de resultaten.  

5/5
Uitgelichte service

Definitief ontharen

Vindt u die overtollige haren op benen, oksels, gezicht of rug ook zo storend? Wilt u mooie gladde benen tijdens het sporten, op het strand of gewoon voor uzelf zodat u niet meer dagelijks hoeft te scheren? 

Kies dan voor de Save Hair Remover, een zachte maar effectieve methode die de haren gemakkelijk en definitief verwijdert.
 
shutterstock_1699717276
shutterstock_1229073814-scaled