NuCalm
Exclusief bij Haleakala - Voor het eerst in europa

NuCalm® - Waar stress zich overgeeft aan de wetenschap

NuCalm is de eerste wetenschappelijke bewezen methode ter wereld om opgebouwde stress van je af te laten vallen. Het brengt je terug in balans waardoor je alle prikkels om je heen beter aankunt, daardoor kan je ook beter presteren en meer / weer  genieten van alle kleine en grote geluksmomenten in je leven.

Scroll naar beneden om er meer over te lezen.

Exclusief bij Haleakala

Het is klinisch bewezen dat NuCalm® de hersenen en het lichaam binnen enkele minuten op volledige natuurlijke wijze ontspant, zonder medicatie.

We leven in een wereld vol stressvolle prikkels. Met NuCalm® is stress hebben én voelen, voortaan een keuze. 

Stress heeft direct invloed op uw lichaam en geest via het zenuwstelsel. Als het zenuwstelsel gestrest is zorgt dat voor verlaging van uw immuniteit, weerbaarheid en wordt het lastiger om dingen nog positief in te zien. Disfunctie in het zenuwstelsel is ook betrokken bij burnout, PTSS en mentale problemen. Een gestrest lichaam geeft prioriteit aan in veiligheid komen en het zien van gevaar. Dit gaat ten koste van rust, herstel en uiteindelijk ook geluksgevoel. Gun uzelf meer rust, geef uw lichaam de kans om eenvoudiger te herstellen en ervaar meer geluk. Laat NuCalm® daarbij helpen.

NuCalm bestaat uit drie stappen die samenwerken om hersengolven naar alfa en theta (net boven diepe slaap) te leiden om celherstel en dominantie van het parasympathische zenuwstelsel te creëren. Binnen enkele ogenblikken zult u verlichting beginnen te voelen van de ‘vecht-of-vlucht’ respons van het sympathische zenuwstelsel en uw stresshormoon (cortisol) niveaus zullen beginnen af te nemen naarmate de stressrespons (HPA-as) wordt geremd.
Dit kunt u ervaren doordat u ‘zomaar’ ineens een diepe zucht laat tijdens de sessie.

NuCalm - Sun
NuCalm - Moon
Exclusief bij Haleakala

Een stressvrij leven begint bij diepe en herstellende slaap

Onderzoek aan de Harvard Medical School toont aan dat een behandeling van 45 minuten met NuCalm® u de voordelen kan opleveren die gelijk zijn aan 2-5 uur diep, herstellende slaap. Gemiddeld genomen heeft een gezond jong persoon 1-2 uur diep, herstellende slaap per nacht. Herstellende slaap neemt af naarmate u ouder wordt en de mate van stress die u ervaart.

NuCalm® zorgt voor een super geconcentreerde vorm van herstellende slaap die u in balans brengt en er dus voor zorgt dat u ook thuis weer beter en dieper kunt slapen. 

NuCalm biedt deze diepgaande voordelen op twee manieren:

Door uw zenuwstelsel in evenwicht te brengen en u te herstellen naar een optimale gezondheid

en

Door uw GABAergic-systeem te verzorgen en uw hersenen klaar te stomen voor betere slaapprestaties

Het zenuwstelsel

Het zenuwstelsel heeft twee takken: het sympathische (“vechten of vluchten” oftewel uw gaspedaal) en het parasympathische (“rust en verteren” oftewel uw rem). Het is van vitaal belang voor uw gezondheid dat het zenuwstelsel in balans is met gelijke duur in elke staat. Slaap is de natuurlijke manier om tijd op te bouwen in de parasympathische toestand. Je hebt maximale parasympathische activiteit tijdens diepe slow-wave-slaap. In deze toestand zijn uw hartslag en ademhaling traag, uw bloedvaten ontspannen en de bloeddruk daalt; vertering en herstel treden op. Zonder goede slaap zal je zenuwstelsel uit balans zijn en overhellen in de richting van de sympathische tak. Onbalans van het zenuwstelsel kan leiden tot chronische stress, bijnierdisfunctie, cardiovasculaire problemen, slaapstoornissen én versnelde veroudering. NuCalm brengt uw zenuwstelsel tijdens elke sessie in evenwicht door u dominantie van het sympathische te stoppen zodat uw zenuwstelsel homeostase bereikt.

GABAergic-systeem

De NuCalm-schijf voor biosignaalverwerking verzorgt het GABAergic-systeem van uw hersenen voor betere stressregulatie en slaapprestaties.

Het GABAerge systeem is verantwoordelijk voor het vertragen of remmen van neuronale activiteit. Je kunt het zien als het ontspanningssysteem van je lichaam. GABA (gamma-aminoboterzuur) is de overheersende remmende neurotransmitter van chemische boodschappers in uw hersenen. Het werkt in combinatie met serotonine en melatonine om hersenen en lichaam over te zetten van een opgewonden toestand naar een ontspannen toestand, waardoor het lichaam klaar is om te slapen. De NuCalm-sticker voor biosignaalverwerking voorziet uw lichaam van een zuiver biosignaal van GABA, in de vorm van elektromagnetische frequenties, die naar GABA-receptoren in de lokale zenuwvezels gestuurd worden om ze vervolgens te activeren. De NuCalm-sticker voor biosignaalverwerking bereidt uw GABAergic-systeem voor om interne systemen te vertragen en uw lichaam voor te bereiden op de slaap.

Exclusief bij Haleakala

Van 0% naar 100% in een paar minuten met NuCalm®

NuCalm® kan binnen 20 minuten uw batterij weer volledig opladen. Door u een hyper geconcentreerde versie van NuCalm® aan te bieden heeft u in no-time weer een super focus. 
U voelt zich fijn, staat ‘aan’ en bent klaar om uw dag te vervolgen.

NuCalm® is ontworpen om in 50 minuten uw zenuwstelsel in balans te brengen en jaren van opgebouwde stress van u af te laten vallen. Dit doet NuCalm® door uw lichaam de mogelijkheid te geven om zichzelf te herstellen. U kunt meerdere sessies nodig hebben om volledig in balans te komen.

Met de 20 minuten hyper geconcentreerde versie van NuCalm® kunt u dus per direct genieten van de voordelen van een volledig opgeladen batterij.

NuCalm - Battery
Exclusief bij Haleakala

Altijd genoeg energie om te presteren naar je eigen wens

NuCalm® helpt je om je optimaal te voelen en bereidt je voor op kunnen presteren. Het brengt atleten en high-performers naar een plek van diepe ontspanning waar ze zich kunnen concentreren op presteren en alle twijfels achter zich kunnen laten. Deze diep ontspannen toestand die NuCalm® biedt, helpt de high-performer zich mentaal voor te bereiden en succesvol te presteren.

NuCalm wordt momenteel gebruikt door special forces, FBI, Olympiërs en professionele atleten in de NFL, NHL, MLB en NBA, met uitzonderlijke resultaten.

Atleten stellen hun lichaam en geest elke dag op de proef tijdens training, competitie en blessureherstel. Een van de belangrijkste factoren voor succes is rust en herstel.

De beste manier om dit te doen is door middel van herstellende slaap.
Atleten ondergaan aanzienlijke fysieke, psychologische en emotionele stress. Met alle externe stressoren die gepaard gaan met de levensstijl van professionele atleten, is het eigenlijke wedstrijdevenement misschien wel de minst stressvolle dagelijkse ervaring.

NuCalm helpt je om optimaal te mediteren en te ademen om je voor te bereiden op de prestatie van je leven. Wanneer atleten afleiding voor en tijdens een evenement kunnen minimaliseren, kunnen ze betere resultaten behalen. NuCalm brengt atleten naar een plek van diepe ontspanning waar ze zich kunnen concentreren op het aanstaande evenement en hun geest kunnen zuiveren van afleiding en twijfel aan zichzelf. Deze diep ontspannen toestand die NuCalm biedt, helpt de atleet fysiek en mentaal voor te bereiden. De optimale ademhaling die in deze toestand wordt opgewekt, kan ook zorgen voor een groter atletisch uithoudingsvermogen tijdens het sporten om de prestaties te maximaliseren.

Verbeter spiergeheugen

Zorg voor een goede nachtrust met NuCalm om uw hersenen te helpen de spierherinneringen van de dag hard te coderen. Het lichaam leert door herhaling. Wanneer een atleet een nieuwe beweging probeert te leren, is herhaling van de beweging cruciaal. Het andere cruciale aspect van het coderen van spiergeheugen is echter om op dezelfde dag als de activiteit een gezonde, herstellende slaap te krijgen. Onderzoek wijst uit dat het tijdens de slaap is dat lange termijn herinneringen worden geconsolideerd en gevormd. Daarom is slaap erg belangrijk voor hard-coderende spierherinneringen en het doen van NuCalm onmiddellijk nadat je een nieuwe beweging hebt geleerd, zal dit proces helpen.

Ontsteking verminderen

Ontsteking is belangrijk om verwondingen te genezen, maar kan pijn en ongemak veroorzaken. Gebruik NuCalm om het sneller op te ruimen! Ophoping van melkzuur veroorzaakt spiervermoeidheid en spierpijn tijdens het sporten, maar spierontsteking is de belangrijkste reden voor spierpijn na de training. Ontsteking is gezond en noodzakelijk voor herstel, maar wanneer het lichaam zich in een staat van verhoogde opwinding bevindt (typische toestand na de wedstrijd), is de ontstekingsreactie overdreven en kan de genezing zelfs bemoeilijken of verlengen. NuCalm schorst het lichaam in dominantie van het parasympathische zenuwstelsel om in zijn optimale helende toestand inactief te zijn. Met deze grotere autonome homeostase zullen de lichaamsfuncties en -systemen met optimale efficiëntie werken, wat betekent dat de ontstekingsreactie sneller zal verdwijnen en het herstel sneller zal plaatsvinden. Met NuCalm zullen atleten na de training minder spierpijn ervaren en sneller herstellen.

Spierherstel

NuCalm zal uw bloedstroom helpen, waardoor er meer zuurstof naar uw spieren wordt gestuurd terwijl ze herstellen. Wanneer atleten zich inspannen tijdens trainingen of competitieve evenementen, bouwt melkzuur zich op in de actieve spiergroepen. NuCalm brengt het lichaam in een diep ontspannen toestand (dominantie van het parasympathische zenuwstelsel), wat resulteert in de stroom van zuurstofrijke rode bloedcellen door het hele lichaam. De zuurstofrijke rode bloedcellen spoelen het melkzuur weg in gebieden met fysieke spanning. Dit helpt aanzienlijk bij het spierherstel na inspanning en bereidt de spieren voor op betere prestaties.

Exclusief bij Haleakala - Voor het eerst in europa

Wat u kunt verwachten van een NuCalm® behandeling

Tijdens de behandeling, die kan variëren van 20 tot 70 minuten gaat u ontspannen liggen op een van onze (verwarmde) behandelstoelen. U krijgt een geluiddempende hoofdtelefoon op, een NuCalm® oogmasker, een NuCalm® biosignaalverwerking sticker op uw pols en als u wilt een verzwaarde deken.

Weighted Blanket
Door een verzwaarde deken gaat uw lichaam denken dat hij geknuffeld wordt, waardoor gelukshormoon wordt aangemaakt en stresshormoon zal verminderen.

Tijdens de NuCalm® sessie hoort u speciaal ontwikkelde neuroakoestische muziek die bestaat uit verschillende instrumenten en verschillende natuurgeluiden. Tijdens de sessie wordt er automatisch een kalmerende Shiseido geur verspreidt in de ruimte, deze werking is ook wetenschappelijk bewezen.

Wanneer uw lichaam het nodig heeft valt u gewoon lekker in slaap. Anders kunt u genieten van de muziek en een moment voor uzelf met de wetenschap dat uw lichaam nog beter gaat functioneren en u, doordat al uw grote systemen beter gaan werken (slaapritme / bloeddruk / hormonen / hartslag / mentaal betere balans dus ook betere beslissingen / verhoging van uw immuniteit, dus beter beschermt tegen ziektes) beter in uw vel zult zitten en uiteindelijk ‘gewoon’ gelukkiger zult zijn.

De mate van hoeveel opgebouwde stress vastzit in uw lichaam bepaalt hoe u zich voelt na een sessie. Dit kan moe en ontspannen (nog opgebouwde stress aanwezig) zijn of energiek en ontspannen (volledig in balans). 

NuCalm Sticker