Wanneer slapen geen feestje is

Goede-maandag-morgen (typ ik uitgeslapen),

Wanneer ik sliep kon je bij wijze van spreken altijd een kanon afschieten, ik sliep altijd door.
Lucky me.

Totdat ik, in sneltrein vaart, de overgang in dook. Slapen werd niet meer een normaal gegeven, maar iets waar ik tegenop ging zien. Ik heb wat uren liggen ‘wegkijken’. Uiteindelijk ging voor mij, overal de glans af en de rek er behoorlijk uit. Van niet of nauwelijks slapen werd mijn leven niet leuker.

De eerste keer dat ik na maanden weer een behoorlijke nacht geslapen heb, heb ik met Simone een rondedansje gemaakt. Wat was ik blij. Daarom had het artikel wat ik las mijn aandacht. Het ging over de magie van de nacht, in de Happinez.

De eerste nacht begon ik bij de letter A en al snel wist ik niets meer. De tweede keer die nacht, dacht ik:”Hé werkte dat net nu echt? Laat ik dan nu de letter B nemen”. Mijn favorieten kwamen al snel voorbij: boot – boei – banaan – bos –  ik schoot zelfs in de lach. Ik had daar zelfs de overtreffende trap, dubbel B – Baarnse Bos en Zzzzz…opnieuw was ik weg. De tweede nacht dacht ik: misschien was het afgelopen nacht wel een lucky shot. We gaan het zien. En…het werkte voor mij opnieuw.

Vandaar dit blog voor alle niet-zo-geweldig-dat-het-een-feestje-is slapers onder ons.

Voor vanavond – welterusten

Janny